De Landhuizen

Het landgoed biedt ruimte aan vier landhuizen met elk een eigen thema. Landhuis De Grote Hooge Bank is het hoofdhuis op het landgoed. De drie geclusterde woningen hebben de thema’s: De Boerderij, Het Koetshuis en Rentmeesterswoning De Hooge Bank. De Grote Hooge Bank, Het Koetshuis en De Boerderij zijn inmiddels verkocht, maar Rentmeesterswoning De Hooge Bank nog niet. Uw fantasie kunt u nog op dit landhuis richten.

Het bestemmingsplan zet een aantal randvoorwaarden op een rij voor de bouw. Hoe de landhuizen precies ingevuld gaan worden is aan de kopers. Er bestaat dus heel veel ruimte om eigen wensen in te vullen.

De verschillende thema’s van de landhuizen zorgen voor diversiteit op het landgoed. Ze vormen een inspiratiebron bij de uitwerking van de gebouwen in een concreet ontwerp zonder daarbij dwingend dominant te zijn. Zo doen ze recht aan de gewenste individualiteit van de verschillende woningen. Door overeenkomsten in het materiaalgebruik en goede afstemming van de onderlinge positionering van de volumes (door middel van clustering en zichtlijnen) blijft de eenheid behouden.

Dankzij de beschikbare natuurgrond worden de landhuizen als landgoed gerangschikt onder de Natuurschoonwet. Dit levert fiscale faciliteiten op die tegemoetkomen aan de instandhoudingskosten van het landgoed.