Landhuis De Boederij

Interview met de familie Van Cromvoirt, eigenaren van Landhuis ‘De Boerderij’.Naamloos1

Aan de rechterkant van het plein met drie landhuizen ligt landhuis De Boerderij op het adres De Hooge Bank 4. Deze kavel werd als eerste verkocht en de bouw is reeds afgerond. De toekomstige bewoners van dit landhuis zijn Jan en Thea van Cromvoirt. Zij vertellen u graag over hun keuze om op het landgoed De Hooge Bank te gaan wonen.

“Het unieke van Landgoed De Hooge Bank is de door vier eigenaren beheersbare grootte van het totale landgoed, gesitueerd midden in aansprekende natuur en schilderachtig landschap. Daarnaast de bouwtechnische mogelijkheden om naar onze wensen hier zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen”.

Jan van Cromvoirt en Thea van Cromvoirt-Beaard komen beide uit de omgeving van het landgoed. Jan heeft altijd in Waalwijk gewoond en was mede-eigenaar van een kunststofspuitgietbedrijf in Waalwijk. Thea is geboren in Vlijmen en is na haar huwelijk met Jan in Waalwijk gaan wonen. Zij heeft als secretaresse bij Alcoa Drunen en in het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg gewerkt.
Jan en Thea oefenen diverse hobby’s uit en zijn beide grote natuurliefhebbers. Naast het genieten van de schoonheid van de Brabantse natuur mogen ze ook graag reizen om andere gedeelten van de wereld te ontdekken.

In hun zoektocht naar een ruime woning met grote garage zijn ze bij toeval in aanraking met Landgoed De Hooge Bank gekomen. Aantrekkelijk voor de Van Cromvoirts waren de bekendheid met het omliggende gebied, de rust, de ruimte en de natuur. Daarnaast de bouwtechnische mogelijkheden om naar hun wensen zo lang mogelijk daar te kunnen wonen. Ook is het huis zó multifunctioneel dat volgende bewoners zich qua woon- en verblijfsruimten optimaal thuis zullen voelen.

“De kavel met de naam ‘De Boerderij’ gaf ons de mogelijkheid om het maximale aantal vierkante meters op de begane grond te creëren voor wonen en slapen. Door de inhoud en onderkeldering blijft er genoeg ruimte over voor alle denkbare activiteiten, berging, hobby’s en logeermogelijkheden”.
Volgens de familie van Cromvoirt zijn er binnen het bestemmingsplan veel mogelijkheden om eigen wensen te realiseren. Belangrijk daarbij is “een architect die begrijpt wat er in het Beeldkwaliteitsplan van het landgoed staat en vervolgens de wensen aan de mogelijkheden weet te verbinden”.

Het huis van de familie van Cromvoirt wordt duurzaam gebouwd met onder andere een aardwarmtevoorziening. De installaties worden geregeld door domotica. De bouwmaterialen en kleuren zijn afgestemd op de omgeving. Aan de achterkant van de Boerderij komt een grote veranda. Dit was een grote wens. “Waar we ‘s avonds van de ondergaande zon kunnen genieten”.
De tuin wordt onderhoudsvriendelijk, waarbij de tuin natuurlijk overgaat in de omliggende natuur. Over de beplanting zegt Thea: “ik houd erg van wilde bloemen”.

Tegen hun toekomstige buren willen Jan en Thea ze graag het volgende zeggen: ”Ben op de eerste plaats liefhebber van flora en fauna. Beschouw het geheel niet als last maar als lust. Benut de mogelijkheden die de te bouwen huizen mogen hebben, voor jezelf, maar later ook voor eventuele kinderen en kleinkinderen. Het is een voorrecht om hier te kunnen wonen. Schroom niet bij ons je licht op te steken voor allerlei vragen die bij de makelaar niet voldoende beantwoord (lijken te) zijn.”

Landhuis De Boerderij is gerealiseerd door Architraaf Architecten- en ingenieursbureau BNA.

FAQ items aan het laden...